Rulota noastra - LMC Luxus

Post Reply
iulian
Posts: 11
Joined: 30 Mar 2011, 10:35
Van / Campervan sau RV: LMC
Residence City: Rau Alb
Country: Romania
Location: Rau Alb, Tara Hategului, Romania
Contact:

Rulota noastra - LMC Luxus

Post by iulian » 26 Apr 2011, 21:52

Buna seara si Hristos a Inviat !

Desi sunt un membru mai vechi al forumului sub un alt nick - happyhippie, pe vremea aia nu aveam rulota. Din Septembrie am " emigrat " din Bucuresti si ne-am mutat intr-un sat, la tara, mai exact in Tara Hategului, la poalele Retezatului si intrucat trebuia sa renovam casa veche aflata la locatia respectiva , am cumparat o rulota mare in care am locuit exact 3 luni toata familia - 2 adulti si 2 copii.
Nu stiu daca in situatia asta ne putem numi rulotisti in adevaratu' sens al cuvantului, intrucat nu ne-am deplasat niciodata cu ea ( nu avem masina si chiar daca am avea, ar trebui una destul de puternica pentru a cara ditamai rulota ), dar am zis totusi sa o prezint aici.

Este o rulota LMC Luxus, an fabrlcatie 2003, locuri de dormit 8 impartite in 3 " camere " care au fiecare usa ce le separa de incaperea alaturata: living cu canapea mare pe semi-rotund si masa care se poate face pat noaptea, dormitor copii cu 2 paturi suprapuse si masuta de mijloc cu 2 banchete de o parte si de alta care se transforma in alt loc de dormit si dormitorul mare cu pat matrimonial, chiuveta si toaleta cu wc fix cu golire prin exterior + cadita dus. In bucataria atasata livingului avem aragaz cu 3 ochiuri, chiuveta din inox, frigider de 90 l care merge la 12v,220v si cu gaz. Incalzirea rulotei se face cu sistem trumatic cu gaz, fiecare " camera " are trapa cu plase tantari + parasolar.

Am ales sa fie asa de mare intrucat la momentul respectiv nu stiam cat de mult timp aveam sa stam in rulota. Chiar si asa, cand a venit frigul, a fost dificil. Pana pe la 5 grade a fost relativ ok, dar daca temp. scade, desi am mai bagat un calorifer electric, tot era frig. Oricum, ce a fost greu a trecut si in pofida acestor vicisitudini, niciunul dintre noi nu a racit in iarna ce a trecut, desi in Bucuresti acest lucru era imposibil. Acum, ca a venit primavara, am inceput din nou sa frecventam rulota si desi serveste mai mult pentru cazarea prietenilor si rudelor ce vin pe la noi in vizita ( din ce in ce mai multi ), pentru ca in fata ei este o bucatarie de vara in stare incipienta - de fapt o vatra pentru ceaun si una pentru un tzest oltenesc, la care eu vreau sa coc paine - acesta este unul din hobbyurile mele, ne face placere sa luam masa acolo.

Cateva poze cu rulota puteti vedea aici: AICI

kistler
Posts: 132
Joined: 23 Jan 2010, 21:37
Van / Campervan sau RV: Sprinter 350
Residence City: Iasi
Country: Iasi
Location: Iasi
Contact:

Re: Rulota noastra - LMC Luxus

Post by kistler » 26 Apr 2011, 22:25

Uriasaaaaa! :clappingyellow
Cred ca nu ati folosit sistemul de ventilatie al aerului cald, de aceea ati avut senzatia de frig.

iulian
Posts: 11
Joined: 30 Mar 2011, 10:35
Van / Campervan sau RV: LMC
Residence City: Rau Alb
Country: Romania
Location: Rau Alb, Tara Hategului, Romania
Contact:

Re: Rulota noastra - LMC Luxus

Post by iulian » 27 Apr 2011, 08:39

Am folosit si ventilatia, insa senzatia de frig era si mai mare...aerul care venea pe tubulatura, era mai rece decat cel ce era dogorit de soba. Sau n-am avut noi rabdare sa-l lasam mai mult :) Oricum, facea si un bazait enervant, vibra ceva pe acolo si nu am stat sa caut sa remediez problema.

adrian05ro

Re: Rulota noastra - LMC Luxus

Post by adrian05ro » 28 Apr 2011, 08:08

Iuliane ,
nu pot sa ma pronunt in cea ce priveste caldura din rulota ta , dar si eu am un LMC ( ce-i drepta putin mai mica, adica de 545 ) dar in februarie cand am iesit prima data anul acesta in conditiile in care afara erau -6C in rulota au fost +22C ; Truma era data undeva la 7-8 si ventilatia pornita la 3 ( dim maximul de 6 ) :apploud
asadar , tind sa cred ca ceva din sistemul de incalzire nu functioneaza in parametri :no
pe de alta parte se pare ca tot raul spre bine ( ca sa zic asa ) , daca nu ati racit inseamna ca va-ti calit putin in iarna asta - ceea ce nu-i rau :S_THUM119

Bafta si sa ne vedem cu bine ! :drinking3

iulian
Posts: 11
Joined: 30 Mar 2011, 10:35
Van / Campervan sau RV: LMC
Residence City: Rau Alb
Country: Romania
Location: Rau Alb, Tara Hategului, Romania
Contact:

Re: Rulota noastra - LMC Luxus

Post by iulian » 28 Apr 2011, 12:26

E foarte probabil ca sistemul de incalzire sa aiba ceva probleme...sper ca pana la iarna viitoare sa-mi fac timp sa ma uit mai in amanunt la ea. Pare hilar ca desi am stat 3 luni in rulota 24/7, sunt lucruri carora nu le-am dat de cap, asta pentru ca practic am fost tot timpul preocupat de asigurarea conditiilor pentru a putea ierna in casa renovata. Dar, usor-usor le-o veni randul si le-om rezolva pe toate !

Sanatate si s-auzim de bine !

george chirila
Posts: 309
Joined: 08 May 2011, 21:30
Van / Campervan sau RV: Hobby Prestige 545
Residence City: Bucuresti -Sos Oltenitei
Country: Romania

Re: Rulota noastra - LMC Luxus

Post by george chirila » 09 May 2011, 23:19

Salut Iulian . Cum am mai spus :sanatoasa rulota . Ar trebui o masina si mai " sanatoasa " s-o poata tracta !

Post Reply